„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2013. február 11., hétfő

A 2013. konspirációs elmélet



Ma péntek, és a sepregetés, amit büntetésül szabtak ki rám, újabb feladattal bővült. Reggel 5 óra 19 perckor hadnagy egy vaskos dossziéval fogadott, amin ezt írja:

Az 1921. évi Agrártörvény.

Hadnagy ezt nemzetközi kódjelzésnek véli, s arra kért, derítsem ki, ha már fogalmazni géphiány miatt nem tudok, mit jelentenek a szövegben a következő utalások:

"így szabadítottak meg végleg bennünket a földjeinktől",
"elvették és megsemmisítették az iparunkat",
"hozzá nem értőket ültettek a bizottságokba",
"tönkretettek",
"gazemberek",
"rögtönítélő",
"Comisiunea de ocol pentru expropriere"
"Bethlen",
stb.

Hadnagy szerint ugyanis ezeknek a rejtett üzeneteknek a jövőben még nagyon nagy szerepük lesz világviszonylatban. Ill.: már van is, közölték vele a felettesei, ám erről - mint szakmai titokról - nem kívánt engem tájékoztatni. Konspirációt sejt, ennyit elárult, no meg azt is aláhúzta, egyáltalán nem mindegy, mi szerepel a szövegben nagybetűvel, és mi kicsivel, mi magyarul, mi nem, erre fokozottan ügyeljek, sőt, a sorok száma is fontos lehet. Végül (5 óra 21 perckor) arra kért meg mindenkit, vegyen magához kamerát, és ha valakit zászlót bontani lát a forgalmasabb helyeken (csekkbefizetési pontok, konditermek, kórházak, kaszinók, plázák, kínai negyedek, kozmetikai szalonok, szoláriumok), azonnal örökítse meg az illetőt. Mint mondta, az Agrártörvény fedőnevű akció összefüggésben lehet a lobogókkal.

Ld. még: x*

*Az 1921. évi Agrártörvény


Címkék:
így szabadítottak meg végleg bennünket a földjeinktől, elvették és megsemmisítették az iparunkat, hozzá nem értőket ültettek a bizottságokba, tönkretettek, gazemberek, rögtönítélő, Comisiunea de ocol pentru expropriere, Bethlen

Nincsenek megjegyzések: