„Hullacsarnok ez, ahol se meghalni, se föltámadni nem tudnak a hullák”
(Ady: Nagy lopások bűne)

A brigád, amely imád:

2017. június 18., vasárnap

A lefoglalt szalonna


Hatalmas szalonnalopás történt!
A tettes lebukott!


Néhány hét előtt adtuk hírül, hogy a csabai főszolgabíró Farkas Antal csabai kereskedőnél két waggon szalonnát foglalt le, amelyet a gyanúsított a maximális áron felül adott el, így akart elszállíttatni. A nagymennyiségű hústerméket elkobozták tőle, majd hatósági tarifán áruba bocsátották.

A nyugtalan vérű kereskedőnek azonban, úgy látszik, ennyi nem volt elég az intő példából: üzelmeit folytatni próbálta.

Elek István, a gyulai rendőrség ügyes kezű detektívje ugyanis folyó hó 18-án délelőtt a pejréti tanyák között feltartóztatott egy kocsit, amely 58 oldal szalonnát szállított igazolvány nélkül Csabára, Farkas Antal részére. A becses szállítmányt vivő járművet a nyomozó visszakísérte Gyulára, a felrakott 1445 kg szalonnát beraktározta a vágóhídi hatóság elárusító helyiségébe, miután jelentést tett Tanczik Lajos rendőrfőkapitánynak, aki elrendelte a csempészáru elkobzását. Határozatát az országos közélelmezési hivatallal is közölte.

A szalonna eredete után kutatva a rendőrség megállapította, hogy Farkas Antal egy gyulai hentestől, Démusz Ferencnétől vásárolta 8 korona 60 fillérért, vagyis a nagybani maximális árnál 1 koronával drágábban.

Ugyancsak megállapítást nyert, hogy ugyanazon személytől május hóban Farkas Antal 10 mázsa szalonnát és 1 mázsa zsírt szállított el, szintén az előírásnál drágábban.

A közélelmezési hivatal hozzájárulásával a romlásnak kitett szalonnát pénteken a város elárusította kicsinyben.

A rendőrség Farkas Antal ellen megindította a kihágási eljárást, sőt, mivel árdrágítás vétsége is látszik fennforogni, az esetről jelentést tett a királyi ügyészségnek.


A történtekről H. Délibáb különleges ügynök tájékoztatta a hírlapot.



Nincsenek megjegyzések: